tiistai 3. joulukuuta 2013

Viimeinen Lite-viikko menossa!

Viimeinen Lite-viikko menossa! Kuinkas tämä aika näin hurahti? Alussa 10 viikkoa tuntui tosi pitkältä ajalta noudattaa valmista ohjelmaa, mutta helpostihan se meni. Tosin otin omia vapauksia ruoassa, esimerkiksi en punninnut kasviksia, saatoin joskus syödä ylimääräisen hedelmän, lopulta lopetin ottamasta omat eväät töihin kun en jaksanut kokkailla niin paljon (työpaikan lounasruokalassa on hyvä salaattibuffet) ja mitähän muuta mahdoinkaan soveltaa... Yhtään varsinaisia "herkkuja" en syönyt, joten koen kuitenkin onnistuneeni ruokavaliossa tosi hyvin. Eli perusruoalla mentiin koko ajan. Ainut mikä alkoi vähän rassaamaan oli välipalojen yksipuolisuus. Aikeinani onkin jatkaa ruokavaliolla muuten, mutta välipaloja aion osittain muuttaa. Aamupalaan olen niin rakastunut, että sitä en kyllä muuta ikinä! :) Kaurapuuro+rahka+mansikkaprode+marjat+kookosöljy+kaneli on parasta ikinä. Lounaat aion syödä jatkossa työpaikan salaattibuffetista. Siinä saa kuitenkin monipuoliset kasvikset+proteiinin valita itse. Hiilarina joko hedelmiä buffetista tai gluteenitonta leipää. Päivälliset menen Liten mukaisilla ruoilla. Olen taas innostunut soveltamaan ja kokkailemaan. Parasta koko Litessä onkin ollut kaikki ihanat ruoat mitä olen kokkaillut. Treenien lisäksi!

Sepäs se. Aika hyvä ohje.

Treenejä voisin vielä vaikka jatkaakin, mutta kun on treenannut 2,5 kuukautta samoilla ohjeilla, niin onkin jo aika muuttaa ohjelmaa, että kroppa saa taas uudenlaista ärsykettä. Ensi viikolla ajattelin kokeilla vielä Liten extra-treeniä. Sitten tulee parin viikon tauko säännöllisestä treenistä, sillä lähdemme reissuun joulun yli. Aerobista treeniä tulee varmasti Miamissakin. Sitten jouluna Karibian risteilyllä Liberty of the Seasilla onkin onneksi paljon liikuntamahdollisuuksia, joten siellä ei tule pelkästään altaan reunalla otettua aurinkoa. Mä en ehkä keksi mitään yhtä ihanaa kuin mennä Karibian merellä oman rakkaan kanssa aamujoogaan :)

Deadline lähestyy, mutta ei mulla ihan tollaista kroppaa tullut :D :D
 
Torstaina lopetan virallisesti. Lähdemme viikonlopuksi Ouluun anopin kokkailujen ääreen. Se on niin harvinaista herkkua, että päätin etten parin päivän takia jää niistä paitsi :) Torstaiaamuna pitää ottaa vielä kuvat ja päivällä käyn salilla vielä kehoanalyysissä. Viime mittauksessa Liten puolivälissä mun lihasmassa oli painonlaskun myötä laskenut. Saa nähdä kuinka nyt treenimuijan käy :D Ainakaan paino ei ole siitä enää juurikaan laskenut ja salilla painot taas on nousseet. Pakko hehkuttaa, että eilen tein jalkaprässiä 150kg, kun Kuten alussa 100 kg:lla! :) Oisin kyllä kokeillut enemmänkin mutta kun tehtiin mieheni kanssa vuorotellen samoilla painoilla, niin en nyt liikaa viittinyt lähteä miestä kiusaamaan ;) Reisiojennuksenkin tein 47,5 kg 2 sarjaa ja yhden sarjan 55kg:lla. Kun aloitin tein 30-35kg:lla. Jotain edistystä on siis tapahtunut! Mutta näkyykö tulokset kehoanalyysissä tai valokuvissa? Se kyllä kieltämättä vähän mietityttää.

Kirjoitan vielä Liten loputtua tarkemmin oikeita mietteitä tästä projektista, mitä siitä sain henkiselle puolelle. Mitä opin ja miten ajatteluni muuttui 10 viikon aikana. Sen tosiaan voin nyt jo sanoa, että tarvitsin hyvät ohjeet ja startin uudelle alulle. FitFarmilta sain motivaation ja matkan aikana löysinkin uusia hyviä tapoja. Entistä säännöllisemmän, pitkäjänteisemmän ja terveellisemmän tavan elää tätä elämää!
 
Tavat on nyt ainakin muuttuneet, se on vissi!
 
Niin ja se pitää vielä sanoa, että melkein itku tulee kun tää loppuu. Meillä on ollut niin mahtava Liten porukka Facebookissa, jossa ollaan jaettu projektin aikaiset ilot ja murheet. Sieltä sain niin paljon tsemppiä ja vertais"tukea", ettei tämä olis ollut mitään ilman sitä ryhmää! :) Virtuaalihalit ja tsempit vielä kaikille loppurutistukseen ja Liten jälkeiseen elämään!
 
- Tiina -
 
p.s. Kuvat napattu taas Pinterestistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti