keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Tällä ohjelmalla tavoitteena saavuttaa unelmieni selkä :)

Uudistin mun saliohjelmaa, ja en voisi olla enempää intona! :) Kirjoitin lauantaina miten stressaantuneen kannattaisi liikkua, jotta saisi kortisolitasot alas ja hormonitoiminnan tasapainoon. Kiitän suuresti Kaisa Jaakkolaa hänen Hormonidieetti-kirjastaan ja että sain siitä innon uudistaa treenini juuri nyt. Toivon myös, että uudet treenit auttaisivat alentamaan stressihormonejani ja auttamaan myös timmimmän kropan toivossa. Stressillä kun on yhteys vyötärön(i?) rasvakertymään joka on varastoitunut napani ympärille parin kuukauden aikana. Nyt siitä on aika päästä eroon! :)

Kapeamman vyötärön lisäksi minulla on haaveena saada selkä parempaan kuntoon. Mun mielestä lihaksikas selkä on ihmisen seksikkäin ruumiinosa niin miehillä kuin naisilla, six-packit ei sen sijaan ole koskaan saaneet mua syttymään ;) Miksipä siis en haluaisi saada itsellenikin unelmieni selkää.

Tällä hetkellä mun selkä näyttää tältä. On siellä jo lihaksiakin selvästi erotettavissa, mutta tästä on hyvä jatkaa vielä kasvattamista. Selän kunto on tärkeää myös terveenä pysymisen kannalta, kaiken maailman selkäkremppaa kun tuntuu olevan yhdellä jos toisella. Vahvempi selkä pysyy kunnossa ja jaksaa paremmin väliaikaisia huonoja asentoja tai lyhytkestoista kuormitusta vaikka raskaita taakkoja nostellessa. Haluan myös vanheta suoran selän kanssa, en suostu kulkemaan mummonakaan selkä kumarassa ;)


Etsin Pinterestistä kuvia unelmieni selästä ja se voisi näyttää alla olevilta kuvilta.
Olen aina tykännyt treenata selkää ja mielestäni tulokset näkyvät aika nopeasti. Selän treenaaminen on siis aika palkitsevaa! Mulla on varmaan juuri selässä vähiten rasvaa joten lihaserottuvuus on siellä parasta. Tein eilen uuden ohjelmani selkä-hartiatreenin ja tänään on ollut mahtava tunne, kun harjoittelu tuntuu selkälihaksissa! Olen siis tehnyt oikeita asioita, koska tunnen treenin tehon oikeissa paikoissa.

Mun uuden ohjelman ideanahan on, että en tee yhtään liikettä laitteilla, vaan käytän kaikissa liikkeissä joko tankoa, kahvakuulaa tai vartalon omaa painoa. Teen isoja liikkeitä, jotka kuormittavat monipuolisesti kehoa eikä vain yksittäistä lihasta kuten laitteilla harjoitellessa. Koska liikkeet ovat laajempia, treeniin käytettävän ajan pituudeksi riittää puoli tuntia.

Tässä eilen tekemäni treeni. Laitan tähän alle myös käyttämäni painot. Vielä ensimmäistä kertaa tätä ohjelmaa tehdessäni painojen kanssa oli hakemista. Onneksi käytän salivihkoa, johon kirjaan kaikki painot ylös, joten seuraavalla kertaa on helppo tarkistaa millä painoilla alkaa tekemään liikettä. Myös kehitystä pystyy seuraamaan helposti.

Leuanvedot (eniten  apua antava kuminauha apuna) 8 + 8 + 8
Maastaveto:                                       8 x 40 kg, 8 x 45 kg, 8 x 50 kg
Kulmasoutu tangolla:                   8 x 30 kg, 8 x 35 kg, 8 x 37,5 kg
Thruster:                                            8 x 20 kg, 8 x 25 kg, 8 x 25 kg
Pystysoutu kahvakuulalla:          8 x 16 kg, 8 x 16 kg, 8 x 16 kg


Sellainen treeni! Aikaa meni tasan puoli tuntia ja se riitti aivan hyvin. Melkein aina ennen mun selkäohjelmaan on kuulunut ylä- ja alataljat ja varsinkin niihin ylätaljoihin olen alkanut kyllästyä. Nyt leuanvedot ja thruster korvaavat ylätaljaa. Alataljan sijasta teen kulmasoutua tangolla. Edellisessä ohjelmassa oli myös vartalon ojennus selkäpenkissä mutta kyllä maastaveto on paljon kivempi liike tehtäväksi alaselän suorille selkälihaksille!

Tänään aamulla olin salilla tekemässä rinta-käsivarret-vatsat -treeniä. Siitä en ole vielä aivan varma kuinka hyvin meni perille, ehkä sen tunnen huomenna sitten ;) Huomenna meillä on töistä tyky-päivä WSC:llä, eli omalla salillani. Olin ilmoittautunut Sh'bamiin, BodyBalanceen ja Venyttelyyn. Noista kaikista meille ohjataan puolen tunnin treenejä. Sh'bam ja muut tanssilliset tunnit eivät kuitenkaan ole minun juttuni ja sen kanssa samaan aikaan menevälle spinning-tunnille en halua mennä sillä pyöräilen muutenkin joka päivä 40 minuuttia joten päätin kuitenkin tehdä huomenna vielä sinä aikana uuden ohjelmani viimeisen treenin, eli jalkapäivän :) Työkaveri lupautui kanssani tekemään mun ohjelman, mutta hän ei vielä tiedäkään mihin rääkkiin huomenna joutuu ;)

Hih! Niin siistä päästä treenaamaan päivällä klo 13 aikaan :)

- Tiina -

                                                             

2 kommenttia:

 1. Vaikuttaa hyvältä tuo uusi treeni:) Minäkin ollen jotenkin kyllästynyt ala-ja ylätaljavetoihin....paljon kivempi on tehdä maastavetoa, kulmasoutua, leukoja ym. Itse asiassa olen aivan hiljettain alkanut harjoittelemaan leukoja. Välillä teen kuminauhoilla ja välillä koitan ilman. Ilman kuminauhoja ei montaa mene ja se on sellaista heilumista, mutta alku sekin. Mieheni, veljeni ja isäni vetävät paljon leukoja ja käyvät kisoissakin välillä, joten pakkohan munkin oli edes jotain alkaa yrittämään sillä saralla. Ja se on kyllä tehokastakin.:)

  Meilläki on tyhypäivä ensi viikolla, ja olen ilmoittautunut kahvakuulaan ja "sporttispurttiin", mitä se sitten ikinä onkaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kyllä paljon kivempaa! Tykkään kyllä tosi paljon noista isoista tangolla tehtävistä liikkeistä. Mä en tiedä pystynkö tekemään vielä yhtään leukaa ilman apua... Ehkä mä aikani treenailen kuminauhalla ja koitan vaihtaa kevyempään kumppariin. Jos sitä sitten pian uskaltais testailla omia kykyjään ;) Sulla on kyllä ihan pakkotilanne sen leuavetotreenin suhteen! Mutta kyllä siinä kai kehittyykin kun vaan treenailee ahkerasti!

   Kivaa, että sinäkin pääset työpäivän aikana urheilemaan :) Meillä olis kans ollut kahvakuulakin vaihtoehtona mutta halusin sen kanssa samaan aikaan menevään balanceen. Sekin on kyllä tosi kivaa! :)

   Poista