sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Ruokahöpinöitä

Pakko saada kirjoittaa jotain, vaikka ei ole mitään järkevää asiaa juuri nyt. :) Ajattelin postailla tänne kuvia viime päivien ruoistani, koska niitä kuvia on kertynyt puhelimeeni taas aika paljon. Ruoka on maistunut viime aikoina paljon, ja silti ihmettelen miksi se näkyy mahassa ja vaa'alla. Olen lisännyt salikertojen määrää, joten ehkä kroppa huutaa ruokaa ja minähän annan sille sitä. Tai sitten vain perustelen sillä, että koska olen tehnyt 4 salitreeniä ja paljon muuta viikon aikana, niin tarvitsen ruokaa. Totta puhuen, se vaan maistuu niin hyvältä :) Myös suklaata ja pullaakin on tullut syötyä. Yhdessä palaverissa annettiin tarjolle Fazerina-konvehteja ja yhtäkkiä edessäni oli ainakin 6 käärepaperia... Hups. Taloyhtiön talkoissa minua hallituksen puheenjohtajan vaimo sulatti heidän pakkasestaan gluteenitonta pullaa, niin ei tosiaan voinut jättää syömättä :) Vaikka onkin ihan sama viikon aikana 6 Fazerina-konvehtia ja yksi pulla (niin juu, ja Sweet Vaasan pannacotta... ja mitähän muuta??) niin silti musta tuntuu, että oikeasti tarvin ihan totaalisen sokerilakon. Sellainen "vähän" syöminen on vaikeaa, se niin helposti lähtee lapasesta.

Mun suurin herkku nykyään on marjamössö, josta kirjoitin tässä, paras maidoton herkku. Siitä saa tehtyä montaa eri versiota, kuten tuo lusikoitava mössö/moussemuotoinen, tai smoothiena tai jäätelönä :) Ostin Tupperilta noita mehujääpuikkoja ja laitoin sinne tuota mössöä eilen ja tänään söin sitten jäätelön :) Euroviisuvalvojaisten eväänä mulla oli smoothieta, inkivääriteetä ja itsetekemääni protskupatukkaa. Melkein joka ilta olen iltapalaksi syönyt marjamössön kauraleseiden ja mehiläisen siitepölyn kera, mielenkiintoinen tuttavuus :) Tuo jäätelö oli koostumukseltaan kuin jäätelö, mutta olisi kaivannut lisää makeutta jota ei muuten kaipaa tuossa mössössä. Mutta periaatteessa Tupperin mehujääpuikot toimi hyvin! Nyt vaan kesäksi keksimään jäätelöreseptejä ;)


Perjantaina käytiin miehen kanssa keskustassa lounaalla Sweet Vaasassa. Voi luoja, että siellä on hyvät salaattivalikoimat! :) Mä en osannut päättää mitään yhtä täytettä niin otin kerralla enemmän kun mieli teki ja liikaahan sitä tuli syötyä. Nimittäin täytetteitä laitettiin annokseen ihan kunnolla, ei mitään pikkunokaretta. Söin salaatissa quinoaa, lohta, vuohenjuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia... Ehkä ensi kerralla rajoitan vähän ;) Jälkkäriksi vadelmapannacottaa. Mies otti mars-kakkua, jonka pohja ei ollut gluteeniton, mutta maistoin täytettä. Se oli kuin suoraan taivaasta!! Melkein voisin vatsakipujen uhallakin syödä tuollaisen kakun.


Perjantaina illalla tein vielä feikkipizzaa, eli ideana on paistaa pannulla pizzaan sopivia kasviksia, maustaa ne ja lisätä purkillinen tomaattipyrettä. Sitten laittaa ne vuokaan ja juustoraastetta päälle ja uuniin. Tuo on kyllä niin hyvää ruokaa!


Eilen syötiin kanan rintaa, porkkana-kukkakaalimuusia ja fetasalaattia.

 

Tänään taas syötiin kanaa, höyrytin kyytipojaksi parsakaalta ja papuja ja lisäksi salaattia ja paistoin myös vähän halloumia, puolikas paketti mikä jääkaapista löytyi oli pakko saada käytettyä. Voisin siis vaikka elää tuolla halloumilla, se on ehkä parasta syömistä mitä tiedän! Ehkä on parasta hieman kuitenkin rajoittaa ;)


Tein vielä iltaruoaksi lihapullia ja keitin riisiä. Laitoin riisin joukkoon pinaattia ja herne-maissi-paprikaa ja lisäksi puolipurkkia tomaattimurskaa, jotta se ei olisi niin kuivaa. Lisäksi iso kasa salaattia ja hieman raejuustoa.


Ja jottei päivän ruoat olisi vielä ohi, niin täytyy maistaa nyt illalla tekemääni mustikka-suklaata. Ostin Punnitse ja Säästä -kaupasta pakastekuivattuja mustikoita ja mansikoita ja nyt vihdoin ehdin kokeilla sitä mustikkasuklaata. Nimittäin jokunen aika sitten (olikohan sekin tällä viikolla!?) sain maistaa uutta Fazerin mustikka -suklaata ja se oli taivaallista! Toivon, että tuo itsetekemäni suklaa olisi niin hyvää, että veisi samalla lailla kielen mennessään....

- Tiina -



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti