sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Maapähkinävoi-proteiinipatukat

Lähdimme eilen elokuviin. Mies osti sitä varten puolen kilon karkkisäkin ja mä päätin pysyä vahvana mistään sokeriherkuista. Normaalisti Pätkis-pussi olisi ollut mun leffaeväänä, mutta ajattelin tehdä itselleni raakaa proteiinipatukkaa. Sitäpä sitten googlettelin ja jälleen päädyin Torkkuja ja nokkosia -blogin pariin. Sieltähän löytyi just hyvän kuuloinen resepti, joten tällä kertaa ei tarvinnut etsiä kauaa.


Maapähkinävoi-proteiinipatukat

2,5 dl haluamiasi siemeniä ja pähkinöitä (itse käytin kurpitsan-, pellavan-, sesamin- ja auringonkukan siemeniä ja cashewpähkinöitä)
  •  Jauha siemenet ja pähkinät tehosekoittimessa rouheeksi
Lisää toiseen kulhoon:
1 dl maapähkinävoita
1 dl sulatettua kookosöljyä
2 kauhallista suklaanmakuista (hera)proteiinia (á n. 35 g)
  • Sekoita näitä sormin tasaiseksi massaksi. Lisää vielä 0,5 dl vettä.
  • Lisää pähkinärouhe hiljalleen massan joukkoon.
  • Voit lisätä joukkoon vaikka goji-marjoja, mulperi-marjoja tai mehiläisen siitepölyä
  • Levitä taikina lautaselle tasaiseksi levyksi ja laita pakkaseen tunniksi
  • Proteiinipatukat ovat valmiina leikattavaksi sopivankokoisiksi annospaloiksi

Patukat voi kääräistä vaikkapa voipaperiin mukaan otettaessa. Patukat toimivat hyvin välipalana, herkkuhetkeen tai ihan vaan patukan himoon :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti