sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Penkkipunnerrus on mun uus suosikkiliike :)

Aurinkoista sunnuntaiaamupäivää! Ulkona on mitä ihanin ilma, mutta minä aivastelen sisätiloissa. Siitepölyallergiani on juuri nyt pahimmillaan ja ulkona oleminen tuottaa tuskaa. Eilen illalla kun juuri aloin selvitä salireissun aiheuttamalta tilanteelta niin fiksuna päästin kissat ulos ja kun tulivat takaisin sisälle sohvalle viereeni pötköttelemään niin siitä se aivastelu taas alkoi. Nyt aamulla edelleen on pää aivan tukossa ja ulos ei huvita mennä, vaikka ennuste näytti täksi päiväksi + 22 astetta :( Pöh!! 

Nyt kun olen alkanut tekemään puolen tunnin salitreenejä niin musta tuntuu, että voisin olla salilla vaikka joka päivä :) Eilen tehtiin rinta-käsivarret-vatsat treeni. Treeniohjelma näyttää tältä:

Penkkipunnerrus 3 x 8
Kahvakuulalla hauiskääntö-etuhartia-ojentaja yhdistelmä 3 x 8
Etunojapunnerrukset 3 x 8
Ojentajadippi 3 x 8
Uimahyppyvatsat 3 x 8
Vartalon kierrot kahvakuulalla 3 x 8 / puoli
Hooverit

Noita vatsalihasliikkeitä olen treenistä riippuen vähän varioinut, mutta tärkeintä on, että tulee suorille, vinoille ja syville vatsalihaksille omat liikkeensä. Uimahyppyvatsat on huippuliike. Mies on aikoinaan harrastanut uimahyppyä ja tuo liike oli kuulemma pakko saada ohjelmaan mukaan ;) Siinä ollaan aluksi "kerällä" jalat koukussa vatsan päällä ja yläkroppa ylhäällä ja siitä ojennetaan vartalo suoraksi niin, että ylhäällä kädet ojentuu ihan suoriksi (ei toki maahan asti) ja jalat toki ojentuu suoriksi niin alas kuin saa ilman, että rojahtaa maahan asti ;) Tehokas liike!

Penkkipunnerruksista olen nyt ihan intona. Pääsin vihdoin uudelle kymmenluvulle painojen kanssa. Nyt pystyin punnertaa 30 kg. Viimeksi tein 27,5 kg:lla ja sitä edellisellä kerralla 25 kg:lla. Tuo 30 kg oli melko raskas, mutta jaksoin sillä kuitenkin tehdä nuo kahdeksan toistoa ilman varmistusta. Ensi kerralla pitää taas koittaa vähän lisää niin, että mies on takana varmistamassa, jos tuleekin stoppi eteen niin enpähän jää tangon alle. Tavoitteena penkata vielä 40 kg tämän vuoden aikana! Kuinka voi olla näin intona jostain penkkipunnerruksesta! :D Mä olen aina ennen vähän inhonnut rintalihasten treenaamista, mutta ei mikään ihme kun aiemmin olen treenannut laitteilla. Vapaalla tangolla tehtävä perinteinen penkkipunnerrus on tosi kivaa. Se voiman tunne on jotain ihan muuta kuin jos tekee laitteella jotain rintaprässiä. Itse liike on paljon mukavampi ja tuntuman saa ihan eri tavalla. Vihdoinkin olen salilla uskaltautunut sinne "tositreenaajien" puolelle vapaiden painojen osastolle, pois sieltä salista missä on vain laitteita :)


Neljä salitreeniä on jo takana tällä viikolla ja tänään vielä huvittaisi mennä :) Olisi jalkatreenin vuoro... Tosin pitäisi tehdä suursiivoa täällä kotonakin, ikkunoiden pesu olisi edessä. Tosin en tiedä onko järkevää pestä laseja ulkoa, kun on vielä tämä siitepölyaika näin pahana?

- Tiina -

2 kommenttia:

 1. Jee, löysin uuden kivan treeniblogin kirittämään omaa kuntoremppaani ja siitä bloggaamista :) Kiitos! Treeni-iloja!

  AniK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, kun löysit blogini! :) Tervetuloa lukijakseni! Tsemppiä kuntoremppaasi! :)

   Poista