torstai 8. toukokuuta 2014

Jalkatreenejä tykypäivänä

Meillä oli tänään töissä tykypäivä, tai puolikas päivä. Aamupäivästä oli mukavaa olla töissä kun tiesi, että työpäivä päättyy lyhyeen ja sitten pääsee salille treenaamaan! :) Meillä oli ensimmäisenä luento stressinhallinnasta. Sen jälkeen olisi ollut Fustran esittely, mutta skippasimme sen ja menimme tekemään jalkatreeniä salille. Tämä oli uuden ohjelmani jalkatreeni, ensimmäinen laatuaan. Ohjelman kaksi muuta treeniä olen tehnyt edellisinä päivinä. Tänään saivat sitten reidet ja pakarat kyytiä. Jalkapäivän ohjelmani näyttää nykyään tältä:

(Syvä)kyykky
Bulgarialainen kyykky
Kyykkyhyppy
Suorin jaloin maastaveto
Penkille nousu
- ja jos aikaa riittää niin vielä lantion nosto matolla

Tätä kuvaa kun katsoo, niin kyykyt
 ei tunnu ollenkaan pahoilta ;)
Kuva: Pinterest


En ole pitkään aikaan tehnyt normaalia jalkakyykkyä, vaan edelliseen ohjelmaani kuului sen sijasta askelkyykyt ja jalkaprässi. Kyykkyjä oli taas mukava tehdä. Tein nyt 30 kg tangon kanssa melko syviä kyykkyjä ja tarkoituksena on säilyttää tekniikka ja pikkuhiljaa lähteä lisäämään painoja. Bulgarialainen kyykky on variaatio askelkyykystä, siinä takajalka nostetaan penkille. Otin kaveriksi 8 kg kahvakuulat. Tässä vaiheessa työkaverillani alkoi jo sisäreidet hapottaa mutta sinnikkäästi hänkin jatkoi vaan. I'm so proud of her! :) Siihen perään kyykkyhypyt, syke nousi mukavasti puolessa välissä treeniä. Sen jälkeen suorin jaloin maastavetoa. Sain vinkin, että se kannattaisi tehdä smith-tangossa niin, että steppilauta on jalkojen alla. Tätä en vielä testannut, mutta ensi kerralla kokeilen kyllä. Siinä on joskus vaikea saada oikeanlaista tuntumaa ja tuossa smithissä kuulemma tulee aivan erilainen tuntuma. Nyt oli niin tiukka aikataulu jalkatreenissä, että en viitsinyt lähteä salin toiselle puolelle tekemään sitä. SJMV:n päälle vielä penkille nousu, tässä otin myös kahvakuulat kaveriksi tuomaan lisähaastetta. Se oli aika paha ja vielä sykekin nousu treenin lopuksi. Ihan mukava jalkatreeni mielestäni! :)

Etsi kuvasta syyt tehdä suorin jaloin maastavetoa ;)
Kuva: Pinterest

Tässä vaiheessa olin tyky-päivän aikatauluista jo aivan sekaisin ja kuvittelin, että puolen tunnin bodybalance olisi alkamassa. Mutta mitä vielä! Valittavana oli joko Sh'bam tai spinning. Koska emme kaverini kanssa ole mitään tanssijoita ja spinning-sali oli ihan vieressä menimme spinnailemaan. Tämä siitäkin huolimatta, että pyöräilen joka päivä 40 minuuttia. Ajatelimme, että otetaan spinning vähän iisimmin, palauttavana treeninä. Hah! Niin sitä luulisi. Kuka pystyy löysäilemään spinning-tunnilla? Täysillä mennään tai ei  mennä ollenkaan :D Kieltämättä pakaroissa ja reisissä tuntui juuri tehty jalkatreeni. Mulla oli vielä kevyet pehmeäpohjaiset salikengät ja niillä oli tosi  huono spinnailla. Normaalisti käytän spinning-kenkiä, mutta nyt mentiin väkisin noilla vaikka vähän jalkoihin sattui. Toisaalta voi kuitenkin olla, että tuo spinning pelasti pahimmilta jumeilta, mutta sen näkee sitten huomenna aamulla ;) Onneksi se kesti vain 25 minuuttia.


Kuva: Pinterest


Tähän päälle vielä puolen tunnin bodybalance. Siinä tehtiin tai-ji lämmittely, aurinkotervehdykset, jalkojen voima, tasapaino ja kaksi venyttelybiisiä. Jalkojen voima oli tuossa vaiheessa päivää paha. Reisiin sattui välillä mutta alemmas kyykkyyn oli mentävä kun ohjaaja niin kehotti. Tässäkään ei voi löysäillä. Noh, eipä siinäkään vielä mitään, mutta tasapainobiisin aikana ei kyllä enää todellakaan tasapaino pitänyt! Hyvä kun puuasennossa pysyi, muista asennoista puhumattakaan.

Kuva: Pinterest

Tähän päälle venyttelyt tuntui ihan taivaallisilta! Balancen venyttelybiisien perään meillä oli vielä normaali venyttelypuolituntinen, tai josta vartin verran oli rentoutusharjoitusta. Se oli ihanaa! Vaivuin johonkin ihmeelliseen unen ja valveen rajamaille. Tiedättehän kun hereillä ollessaan voi nähdä unen tapaisia kuvia, ajatuksia, mutta ne saa ihan outoja muotoja. On kuitenkin läsnä myös siinä hetkessä ja pystyy kuuntelemaan ohjaajan puhettakin samalla. Ihmeellinen olotila! 

Sen jälkeen oli kyllä aivan täysin rentoutunut ja kaikkensa antanut fiilis. Tyytyväinen omaan itseen ja kuluneen viikon treeneihin. Huomenna ajattelinkin viettää ansaittua lepopäivää ja lauantaina taas mennä crossfittiin ja bodybalanceen. Sunnuntaina ehkä pumppiin. Kiva treeniviikko! :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti