sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Intervallia, kuntosalia, pumppia, balancea - hyviä treenejä tällä viikolla!

Huh! Onpa ollut rankka viikko treenien osalta. Maanantaina ja keskiviikkona "vain" pyöräilin työmatkat 40 min / 12 km per päivä. Tiistaina kävelin aamulla töihin reilu 6 km ja illalla kuntosalitreeni, ohjelmassa rinta/hartia/käsivarret/vatsat. Torstaina kävimme juoksemassa vajaa 6 km lenkin / 40 minuuttia ja illalla tehtiin kuntosalilla jalka-selkätreeni. Perjantaina jotenkin ihmeellisesti pystyttiin lähtemään tekemään aamulla intervallitreeniä juosten. Meillä on lähimetsäpolulla ylämäki ja olen jo jonkin aikaa suunnitellut tekeväni siinä mäki-intervalleja. Tehtiin niin, että aina juostiin mäki ylös niin kovaa kuin pystyi ja kävellen alas. 6 juoksuosuutta tehtiin, tosin jokaisen intervalliosuuden loppuvaiheessa kieltämättä alkoi hiukan vauhti hyytymään. Edellisen illan jalkatreenikin tuntui sen verran ahterissa ja etureisissä että juoksu oli kyllä aika tuskaa! Intervallit on muutenkin pahoja, niin sitten vielä ylämäkeen. Ihan hullua!

Metsäpolut ei päästäneet mua helpolla.
Kuva: Pinterest
 


Illalla käytiin vielä BodyBalancessa rauhoittelemassa kroppaa ja mieltä, vaikkakin eipä siinäkään kroppa pelkästään rentoutumaan pääse. Erityisesti jalka- ja tasapainobiisit oli pahoja jalkalihasten takia. Silti se teki hyvää. Nykyisessä ohjelmassa on hyviä venytysliikkeitä juurikin reisien, pakaroiden ja lonkankoukistajien lihaksille niin sai vähän jumejakin availtua samalla.

Eilen aamulla mies halusi välttämättä lähteä pitkästä aikaa BodyPumpiin. Siis huhhuh. Reidet ja pakarat muutenkin hellinä ja vielä pumppiin? Mies vakuutti, että voihan siellä tehdä kevyemmillä painoilla ja ottaa löysemmin jos siltä tuntuu. No, sinne sitten lähdettiin. Olen ollut pumpissa viimeksi ehkä vuosi sitten. Sehän olikin tosi kivaa pitkästä aikaa! Hiki virtasi oikein kunnolla. Vedin kaikki muut biisit hauisbiisiä lukuunottamatta ihan täydellä powerilla. Eli en tosiaan ottanut löysemmin tai tehnyt normaalia kevyemmillä painoilla. Oli kyllä aivan mahtavaa. Joskus pumpissa on mielestäni ollut vähän tylsääkin, mutta nyt biisien sisällä oli sen verran vaihtelua liikkeissä, että jotenkin pystyi vetämään ihan täysillä. Syy siihen miksi hauista en vetänyt täpöllä oli, että siinä tehtiin hauis- ja vasarakääntöä levypainoilla ja tein 2,5 kg painoilla. Seuraava koko eli 5 kg painot olisi pumppitunnilla olleet aivan liikaa. Mutta ehkäpä ensi kerralla aloitan niillä ja vaihdan välissä kun siltä alkaa tuntumaan. Saipahan siinä ainakin ladattua voimia seuraavaa biisiä eli askelkyykkyä varten. Apua! Se oli paha. Tuntui että takimmaisen jalan pohje alkoi melkein kramppaamaan ja etummaisen jalan puoleinen pakara huusi hoosiannaa. Siitäkin selvisi. Ja kivaa oli! Huomasi kyllä, että lihaskestävyys on parantunut. Nythän olen salilla treenannut lihaskestävyyttä eli tehnyt 15 toiston sarjoja. Sen vaikutukset kyllä huomasi pumpissa. Yleensä pitkän tauon jälkeen kun menee pumppiin niin ei vaan jaksa, lihakset hyytyy kesken sarjan ja kroppa on aivan erityisen hajalla pumpin jälkeen. Jes, lisää BodyPumpia!

 
Pumpin askelkyykyt on aina pahoja!
Kuva: Pinterest

Tänään olisi vuorossa vielä sama yläkroppatreeni kuntosalilla kuin tiistaina. Huomenna on ansaittu lepopäivä työmatkapyöräilyä lukuunottamatta. Huh, on tässä aika paljon urheilua tosiaan ollut. Ei kannata ottaa mallia ;) Palautuminen on tärkeää ja tällä viikolla kyllä reidet on saaneet vähän liikaa rasitusta peräkkäisinä päivinä. Tosin edelleen pystyn kävelemään lähes normaalisti. Olen kuitenkin huolehtinut palautumisesta hyvillä yöunilla ja palauttavalla ravinnolla. Enemmän jumissa varmaan olisin, mikäli olisin maannut sohvalla enkä vain jatkanut liikkumista lihasarkuudesta huolimatta. Uusi treeni voi myös auttaa palautumaan. Tai sitten se vain siirtää sitä lihasten kipeytymistä eteenpäin. Saa nähdä kuinka sutjakkaasti pyöräily sujuu huomenna aamulla...

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti