lauantai 27. heinäkuuta 2013

Juoksua ja varusteita

Koska menin ilmoittautumaan Vaasa Maratonin 10,55 km juoksuun 7.9. oli pakko lauantaiaamun kunniaksi yrittää juosta vähän pidempää lenkkiä. Tavoitteenani oli juosta 7 km. Olen noin pitkiä lenkkejä tainnut juosta elämässäni ehkä 3 kpl, yleensä juoksen vitosta ja se sujuu nykyään ihan "helposti".
 
Juoksuun valmistautuminen lähtee alusvaatteista, urheilurintsikoista, alushousuista ja sukista. Jos alushousut valuu  tai sukat ei ole istuvat, ei mulla ainakaan juoksusta tule yhtään mitään. Lomamatkalta Jenkeistä löysin niin ihania urheilualusvaatteita Championilta, että näitä on pidettävä ainakin haastavampien urheilusuoritusten kanssa. Parhaat alusvaatteet on sellaisia, mitä ei tarvi ajatella ollenkaan ja nämä Championit on kyllä huippuja. Taidan hamstrata lisää seuraavalta matkalta :) Alla on kuvat mun tänään käytössä olleista alusvaatteista,  eikö olekin ihania? :)

Kuva Google kuvahaku.


Kuva Google kuvahaku.

 Sen jälkeen pitää päättää minkä topin tai urheilupaidan laittaa päälle ja minkä pituiset housut. Tänään on lämmin päivä, aamullakin jo +20 C, joten sortsit oli laitettava. Ostin matkalta Under Armourin sortsit, sellaiset tylsät mustat löysät sortsit. Under Armour oli ensimmäinen urheilukauppa missä käytiin Outlet-kierroksella ja menin ensimmäisestä ostamaan sortsit kun halvalla sai, tais olla 10 dollaria :) Myöhemmin kadutti kun muualla ois ollut vaikka kuinka hienoja ja värikkäitä sortseja. No ostin mä toisetkin, mutta ne ei kyllä olleet päällä läheskään yhtä hyvät kuin mun tylsät UA:t :) Ne oli nimittäin tänään lenkillä huiput! En nyt löytänyt kuvaa Googlen kuvahausta enkä Under Armourin sivuilta, mutta ne saattanee vilahdella tulevaisuuden postauksissa mikäli uskallan alkaa itseäni kuvailemaan :) Nimittäin urheilenkin varmaan jatkossa ne jalassa aina kun säät sallii!
 
Toppina mulla oli joku basic H&M urheilutoppi, niin siitä ei tarvi sen enempää hehkuttaa :D
 
Vaatteitakin tärkeämpää on tietenkin oikeanlaiset juoksukengät. Löysin maailman parhaat juoksukengät myös Jenkeistä. Rakastuin täysin Skechersin urheilukenkiin ja taisinkin ostaa yhteensä neljät kengät...  Yhdet kyllä annoin äitille tukemaan hänenkin lenkkeilyä :) Mutta nämä ihanat juoksukengät lähtivät matkaani 75 dollarilla.
 


iPhone kulkee aina matkassa mukana musiikin ja Sports trackerin takia. Ennen mulla oli ongelmana, että miten puhelinta kuljetan mukanani. Sain keväällä synttärilahjaksi sellaisen olkavarteen laitettavan systeemin, mutta sitä en kertaakaan ehtinyt käyttää, ennen kuin tutustuin SpiBeltiin! Ostin Likkojen Lenkiltä Tampereelta vettähylkivän SpiBeltin ja se kulkee nykyään mukana aina, kävelyllä, juoksulenkillä, salilla ja pyöräillessä. Ei heilu eikä hölsky ja sinne mahtuu hyvin puhelin, avain ja vaikkapa pankkikortti (jos nälkä yllättää kesken lenkin ;) ). Kuva Spibelt.fi
 
Juoksu meni ihan ok... Kuuma tuli. Mulla ei ollut vettä mukana, vaikka SpiBeltiin saisi muuten kiinnitettyä sellaisia pieniä juomapulloja. Niitä täytyy muuten käydä etsimässä jostain urheilukaupasta. Tein yhteensä 8,4 km lenkin, josta juoksin sen 7 km ja loput kävelin. Olin juossut 5,6 km kun ensimmäisen kerran katsoin Sports Trackerista matkaa ja luulin olevani jo pidemmällä. Kävelin siitä vähän matkaa pienen ylämäen ylös, venyttelin takareisiä jotka tuntui painavan tonnin ja jatkoin matkaa. Onneksi pian pääsin varjoisalle metsäpolulle, niin jaksoi taas vähän matkaa. Sitten oli pakko pysähtyä ottamaan kuva ihanasta paikasta mun lenkkipolun varrella. Mutta koska aurinko häikäisi niin paljon niin en nähnyt, että tuo sormi tuli mukaan kuvaan :D


 
Jatkoin tuosta vielä ehkä puoli kilometriä kunnes pysähdyin lopullisesti metsäpolulle, jonka varressa kasvaa villivadelmia. Niitä oli pakko pysähtyä syömään. Tuossa vaiheessa matkaa oli takana 7,8 km ja kävellä löntystelin vielä raskain jaloin hiestä valuvana kotiin 600 m.
 
Aikaa kului 1:05:37, keskivauhti 7:48/km, keskinopeus 7,7 km/h, maksiminopeus 13,4km/h ja kulutus 506 kcal. Ihan jees!
 
Parasta silti oli, kun pääsi viileään suihkuun ja sai tehtyä aamupalan, kaurapuuroa maitorahkalla, marjoilla, pellavarouheella ja hunajalla. Nams! Ja lisäksi tietenkin iso kuppi vihreää teetä.
 
Nyt pitäisi jatkaa päivää siivoamalla  auto ja pihahommilla, huoh. Mielummin menisin rannalle aurinkoa ottamaan, uimaan ja lueskelemaan ja nauttimaan lämpimästä päivästä. Toivottavasti te teette niin! :)
 
- Tiina -
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti