tiistai 30. heinäkuuta 2013

Intervallia ja kahvakuulaa

Mulla on suuri onni. Nimittäin se, että mun työpaikka on ihan salin vieressä. Ja se, että molemmat on meren ääressä, mahtavien lenkkipolkujen lähellä. Ja se, että asun myös meren läheisyydessä, vaikka matkaa on töihin ja salille 6 kilometriä. Toisaalta se on just hyvä matka työmatkapyöräilyyn tai -kävelyyn.

Tänään olin sopinut ystäväni kanssa treffit salille kahvakuulatunnille 18:45. Mietin, etten jaksa mennä kotiin töistä, vaan että tekisin intervallijuoksutreenin ennen kahvakuulaa. Ei auttanut muu, kuin aamulla pakata kunnon eväät ja lisäravinnemömmöt matkaan, että jaksaisi painaa iltaan asti ja vieläpä kaksi kovaa treeniä.

Intervallitreeni

Mulla on huono juoksukunto, mutta olen mennyt ilmoittautumaan siitä huolimatta 10,55 km juoksuun Vaasa Maratonille. Ei auta kuin treenata. Juoksen kahdesti viikossa, ja tästä viikosta alkaen toisen teen intervallina ja toisen pidempänä lenkkinä. Tänään oli intervallin vuoro. En KOSKAAN juokse kovaa, vaan yleensä lenkin keskinopeus pyörii 8,5 km/h hujakoilla. Tänään oli sitten pakko vetää täysillä intervalliosuudet. 

Juoksin Onkilahden ympäri, ja aika nopeasti alkoi kyllä tuntumaan ihan tappotreeniltä. Kävelyosuudet kyllä piteni loppua kohti ja juoksuosuudet lyhentyä, mutta vedin silti sinnikkäästi. Jotain alla olevan kuvan tekstin kaltaista yritin pitää mielessä lenkin aikana. Ei vaan voi ajatella, että vielä on jotain 6 tappavaa juoksuosuutta jäljellä, jos vetää ihan henkihieverissä. Ehkä se kunto tästä vielä kasvaa...
Kuva Pinterest.
Mulla ei ole sykemittaria, mikä tietenkin olisi ehdoton juoksuharrastuksessa, mutta tällä kertaa SportsTracker sai riittää treenin mittaamiseen. Vedin fiiliksen mukaan enkä ottanut aikaa intervalleista. Vedin 11 intervallia, aikaa meni 37 minuuttia, matkaa 4,47 km, keskinopeus 7,2 km/h (joo, kävelyosuudet oli aika pitkiä ;) ), maksiminopeus 14,6 km/h ja kulutus 249 kcal. Voi kun mä olisin halunnut tähän saada SportsTrackerista kuvaa mun treenistä, mutta en tiedä saako niitä mitenkään?

Kahvakuulatunti WSC:llä

Nyt tulee ilmaista hehkutusta mun salista. Mulla on ihan paras sali. Käyn Wasa Sports Clubilla, joka on Suomen suurin sali. Se on ihana. Siellä on 150 ryhmäliikuntatuntia viikossa, 6 ryhmäliikuntasalia ja 8 kuntosalipuolta. Tilaa on peräti 4000 m2 verran ja jäseniäkin yli 4000. Jos olet vaasalainen, käy siellä! Ja jos et ole, niin jos käyt Vaasassa niin käy siellä! :D

Kahvakuulatunti oli huippu. Sen ohjasi Fasu Ahmadi, jonka tunneilla en ollut ennen käynyt, mutta joka on tuttu näky treenaamassas Crossfit-salissa. Tunnilla työskenneltiin pareittain niin, että aina kun toinen teki kahvakuulaliikettä, niin toinen teki matolla muutaman liikeen ajan punnerruksia, seuraavien liikkeiden aikana vatsoja ja loppujen liikkeiden aikana selkälihaksia. Kahvakuulaliikkeitä taisi olla 12 erilaista. Tunnilla vedettiin kukin liike kerran. Täytyy sanoa, etten ole ikinä ennen hionnut niin paljon! Huippua!! Eikä se kuitenkaan ollut niin paha, että sinne olisi kuollut. Mutta tehokasta kuin mikä!

Tämä sivutaivutus oli ehdottomasti pahin liike. Onneksi se oli viimeisenä! Kuva löytyi jälleen Pinterestistä.


Harmikseni kuitenkin Fasu kertoi, että tunti oli viimeinen tältä erää. Kahvakuula on kai nyt kesän aikana ollut kokeilutuntina ja sen jatko on epävarma! :( Voi kyynel! Fasu kehotti käymään antamassa palautetta WSC:n sivuilla, mikäli kahvakuulatunnille toivoo jatkoa. No ehdottomasti kävin heti jättämässä mielipiteeni. Toivottavasti syksyn tunteja ei ole vielä lyöty lukkoon ja kahvakuula saa jatkoa!

Siispä kehotan kaikkia jotka tuolla salilla käyvät ja haluavat käydä Fasun huipussa kahvakuulassa, antamaan nyt palautetta, että tunnin pitäisi saada jatkoa!

Tässä vielä suora linkki palautelomakkeelle:
Tähän loppuun pitää laittaa vielä muistutus levon tärkeydestä. Huomenna taitaakin tulla välipäivä salista. Näiden treenien jälkeen kroppa tarvii lepoa tullakseen entistä ehompaan kuntoon!Muistakaa myös palautuminen!

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti